Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2010 17:09 - Прогнози за море
Автор: 5thangel Категория: Други   
Прочетен: 3852 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 08.02.2010 17:12


Не помня кога прочетох във вестника, че ни очаква дълга зима... До май. Аз принципно не вервам много на синоптични прогнози, ама напоследък времето ептен се чалдиса, топло – студено – топло – студено, та МАЙ леко се притесних. И притесненията ми се оказаха основателни. Днес се оказа, че оная бяла гадост се е сипала тихо през цялата нощ.
Таман кучето се размрази и взе да шета из апартамента и даже чат – пат да лае, и аре, пак се скри незнайно къде. Последният път го намерих в един шкаф навряно в един мой елек. Така поне си намерих и елека де, щото имам уникалната способност да прибирам разни неща така, че направо да ги скривам от мене си, ама елека нещо не става за носене. Кучката докато се е топлила в него му е изръфала всички зъбци на ципа. Мкак да я намеря после. То си е много занимателно и отнема време да се справиш с около 100 броя зъбци на цип. Само дано тоя път се е скрила при зелените ми дънки, щот ги търся вече трети месец.
Таман бяхме започнали да си обуваме само по 2 два чифта чорапи преди да тръгнем на вън и аре пак по 5. Ми, ни моа насмогна на чорапи, бре. Трима сме вкъщи. Таман взех да си обличам само дългото палто (иначе обличам първо късата грейка и отгоре дългото палто) и народа свикна с мисълта, че НЕ съм бременна и аре пак отново обяснявай, че просто ми е зверски студено и се обличам така с повече катове. Ся обмислям варианта как да прекроя юргана на актуална за сезона студеноНЕпропусклива пелерина (приемам идеи всякакви).
Таман съседите над нас се укротиха със зимния ремонт, щот нали беше станало сравнително „топло” и аре пак почнАха. Явно разбиват лед, а не ремонтират. Знам ли ги вече. То изначало в нашата кооперация никой не е Ф ред, та нищо чудно да НЕ къртят плочки. Студа явно влиае умопомрачително не само мен. И съседът отдолу не е с правилната диагноза. За две седмици смени 3 пъти цвета на  асансьорната врата. Посред зима. Таман свикнахме с миризмата на ацетон и аре, ся требе свикваме с цвета на асансьорната врата. Аз уж го раздавам художник, ма от вчера съм в безспирен мисловен процес на дълбок размисъл къф па ше е тоя цвят, бредееба.
Таман се „стопли” малко и съседката от 1-вия етаж реши да измие партера. Посред зима. Ся сме супер. Нема нужда да бичим кат алтави до ледената пързалка. Тя е на партера. Освен ледена пързалка има и една полудупка в една от стените. Некой зверски се е лъзнал и е опитАл да направи още една врата. Явно не е мъжО ми, че полудупката не е с формата на неговата глава.
Таман исках да изразя в писмен вид възмущението си, че зимата ще е до МАЙ и толкоз много се отплеснах, че сама себе си загубИх в собствените си записки... Един вид увода ми се получи бая дълъг.

Та, ако зимата наистина откара толкоз време, ми то шсъ наложи да одим с вълнени бански на море, бре. И с вълнени терлици наместо джапанки. Дан съ пързаляме по пясъка. Естествено вместо хавлии ще ползваме китеници задължително във възможно най-искрящи цветове, иначе как от Приморско ще ви забележат чак в Поморие. Ако пък сте гъзари и сте на море на съни биич примерно, то вашият китеник трябва да е актуалният за сезона модел „Медальон” за мъжете и модел „Роза с теменуги” за дамите. Ако пък сте мега-гига-хипер-турбо гъзари, тогава трябва да се сдобиете с китеници съответно модели „Ланец” и „Японски рози”. „Хавлиите” требе задължително да се прибират вечер, да съхнат на закрито, че да няма на сутринта: „ А бре, мъжо! Колко пъти ти казах снощи да прибереш китениците от терасата?! СтанАли са на шейни”. Ма, кат ги знам кви са ни мъжете, това 100% ЩЕ СЕ случи. Но! Вие не унивайте. С шейните винаги може да отидете да се попързаляте на айс парка, а в знак на протест да изперете вълнените му бански на 60 градуса. Един вид да ги направите трудни за обличане. На плажа Вие мъже, естествено вместо бакарди бриизър, ще пийвате примерно гряна ракия с туршия на кубчета или бира на клечка с цаца на висулки. Октопод тая година няма да консумирате, че готвача не мое го откърти от скарата, щото там му е топло нали... Мастиката ще я предлагат във формички за лед вместо в чаши, за да може да се охладите след гряната ракия. Добре е празните форми за лед да не ги пазите за вкъщи, а след консумацията на съдържанието им, моменталически да ги изхвърлите някъде преди да ги е видяла жена ви, щото да не ви счупи китеника, твааа хавлията от главата. За хлапето/хлапетата - пилешка супа в кофичка за сладолед и сладолед в чинийка за супа. В тоя ред на мисли, ако мислите, че на плажа ще спасите надуването на дюшеци, ич не сте и познали. Зимата през май ще направи престоят на морето по незабравим за хлапето/хлапетата ви и още по-екстремен за вас, със сглобяването на „чук и гек” от ваша страна, придружено с правенето и ледени замъци на брега, от което непрекъснато навеждане за проклетите ледени замъци, седалищните ви мускули рЕзко ще изкачат навън, щот жена ви е изпрала вълнените банските на 60 градуса. Предупреждение! Докато правите замъци ич не си и помисляйте да поглеждате към мацките по вълнокини, щот жена ви пак ще ви счупи китеника от главата... Ама към 6-тия ден ще се научите вече да прибирате китениците вечер от простора, чук и гека ще е сглобен, няма да е останало лед за замъци, благоверната вероятно ще е заклещена между две заледени рокли в пробната на мола  и вие най-накрая ще се насладите пълноценно на почивката си...

 

 

 

 

 



Тагове:   море,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chris - ще ме заведеш ли - моля - на твоето ...
08.02.2010 17:55
ще ме заведеш ли - моля - на твоето море искам... :-)
цитирай
2. 5thangel - :)
08.02.2010 21:15
Задари гряната ракия и мастиката от формички за лед, нали?:)
цитирай
3. piccola - :)
08.02.2010 21:45
развесели ме твоят постинг. чудесно чувство за хумор:) благодаря ти!!!
цитирай
4. chris - ъхъммм :-)
08.02.2010 21:53
ъхъммм :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: 5thangel
Категория: Други
Прочетен: 257196
Постинги: 37
Коментари: 157
Гласове: 581
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930